Lazy Lördag på Älgöfjorden, Marstrand

Hade en fantastisk lördag.
Uppe med tuppen och snabbt iväg till Älgöfjorden. Vi samlas alltid vid Lökebergs badplats, ja, du vet där detdär jordskredet varför något år sedan, känt från rixnyheterna. En skön downwind med Patrik och Emma. Tyvärr hade Ulrika fått strul på vägen. Vi lastade tre skis på Emmas tak och lade som vanligt i vid Marstrands Camping, som ligger på Koön.

Startade klockan lite sent, men vi lade i vid den lilla viken nära gröna startpunkten. Campingens badvik. Sedan hopp och lek hela vägen in till Lökeberg. På slutet passerade vi en av Rörtångens badplatser där familjen plockade hinkvis med ostron som vi grillade med Gert och Erika. Ett fint minne jag alltid tänker på när jag passerar där i min ski. Gert följde vår tur och det plingade i messenger när jag passerade. Mycket riktigt, det var Gert som påminde.

Vi hade 17 m/s i medelvind och 21 i byarna, men hade verkligen förväntat oss större vågor. Vi surfade lite, samlade ihop gänget och surfade lite igen. Orkar inte klippa ihop en snygg video med text och musik, utan tar bara ett klipp från en av våra ”runs”, kanske den med bäst vågor. Ett längre klipp så att ni som inte var med kan uppleva en glimt av vad det innebär att paddla surfski i vågor på upp till en meter. Mina Damer och herrar, jag bjuder på 3 minuter Lazy Lördag med sol och fjordvågor!

En 3 minuter lång sekvens – en sneak-peak för er som inte var med där ute. Hur livet med surfski kan vara, med 1 meter våghöjd och sol,

Efter Paddlingen var jag för första gången på över 7 månader tillbaka i skidome. Tror jag stod på skidor senast i början av Maj när vi var i Grönklitt för att städa stugorna. Det kändes länge sedan. Värmde upp med två varv på Skidomes spår, 2*1,2 km. Balansen var sådär….. men jag ska nog snart hitta den. Andra varvet körde jag utan stavar, och hittade ändå lite fäste, men fort gick det inte. En superrolig lektion med mor och dotter i 12-års-åldern, från Danmark. De hade sådan skidglädje och de lärde sig massor, trots att det var lite svårt med språket ibland. Därefter ett gött gäng med grabbar som gått på Chalmers tillsammans. Skidskytte. Alltid roligt att bli som en i gänget när vi kör skidskytte. På stafetterna fick jag vara med och fylla ut laget, utan stavar. Hittade äntligen lite fart och balans. Avslutade första varvet med en vurpa så klart…. Grabbarna körde sig trötta och var nöjda när de gick mot bastun.

Därefter körde jag ett pass skate med 2 par nya skateskidor. Ett par var ok, kanske inte topp, men det fanns skidglädje i dem. Det andra paret nöp, var helt livlösa, tröga i glidet. Nej, dem vill jag inte skejta på. Får se hur butiken reagerar. Åkte bara några varv på dem, men töttnade snabbt på par 2. Nej, det skillde inte något i vallning – de var stenslipade med samma struktur och hotboxade i samma låda, med samma valla. Lekte vidare så länge jag hade krafter kvar med förstaparet. Ja, det blev liksom intervall med flera fullfartvarv i Skidome. Grymt roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.