Surfski

Surfski är en kajak som är bra till mycket. Den är utformad för ergonomisk och effektiv paddling, som en tävlingskajak. Sittpositionen är både skonsam och lätt att bli bekväm med. Den går lätt i vattnet och vissa modeller kan paddlas lika snabbt som en tävlingskanot. Den öppna sittbrunnen gör det säkert och Enkelt att klättra upp igen efter en vurpa. Surfskin är designad för att hantera vågor från olika håll och det underliggande rodret gör surfskin lättmanövrerad. Fotstödet möjliggör effektiv paddling. Surfski är helt enkelt havskajak 2.0, anpassad även för motion och tävling. Numera finns det modeller som är mycket stabila. Samma surfski kan användas som rekretionskajak, friluftskajak, långturskajak, motionskajak och tävlingskajak. Visst finns det surfskipaddlare som ger sig ut på ganska extrema turer i mycket hårt väder, men de flesta paddlar för motion, rekreation, fikatur eller mindre dramatiska downwindturer ganska nära land.

Vid snöbrist och den isfria perioden paddlar Örjan surfski och motions/tävlings-kajak. 2019 erbjuds följande surfski-utbud.

Naven Surfski Meet
Downwindläger med långa downwindturer vid Naven och kring Kållandsö, Vänern. Full service, bastuflotte och engagerad guidning.

En Vågad Helg
Tillsammans med Emma coachar vi max 10 pers att verkligen lära sig hantera stora vågor i surfski. Hitta glädjen där ute i vågorna.

Läckö Kajakträff 29 Juni En grupp på maximalt 5 pers kör downwind kring Kållandsö. Instruktioner, coachning, logistik och fika ingår för kajakträffens deltagare.

Privatlektioner för nybörjare
Mejla eller ring för att boka privatlektion. Samma taxa som vid skidlektioner. Re-entry, grundläggande paddelteknik, stabilitet och stöd, sittställning, bedömningar av förhållanden m.m.

Surfski-länkar:

www.westcoastsurfski.se Kanotklubben som började som ett nätverk och fortfarande fungerar som ett nätverk. Surfski-glädje och fin gemenskap. Kanske Sveriges bästa hemsida om Surfski. Läs om vad surfski är, hur du kommer igång, och vad som är viktigt att tänka på.

www.kanot.com/surfski Svenska Kanotförbundets hemsida för surfski. Här finns info om tävlingar. Kolla in förbundets checklista för säker paddling! Alla som paddlar väderutsatta turer bör (ska) använda Webtrack!