Surfski

Vid snöbrist och den isfria perioden paddlar Örjan surfski och motions/tävlings-kajak. Surfski är en kajak som är bra till mycket. Den är utformad för ergonomisk och effektiv paddling – som en tävlingskajak. Sittpositionen är både skonsam och lätt att bli bekväm med. Fotstödet möjliggör effektiv paddling som involverar fler och större muskler än i en vanlig havskajak. Den går lätt i vattnet och vissa modeller kan paddlas lika snabbt som en tävlingskanot. Den öppna sittbrunnen gör det säkert och enkelt att klättra upp igen efter en vurpa. Surfskin är designad för att hantera vågor från olika håll och det underliggande rodret gör surfskin lättmanövrerad även mitt i en våg. Surfski är helt enkelt havskajak 2.0, anpassad även för motion och tävling. Numera finns det modeller som är mycket stabila. Samma surfski kan användas som rekreationskajak, friluftskajak, långturskajak, motionskajak och tävlingskajak. Visst finns det surfskipaddlare som ger sig ut på ganska extrema turer i mycket hårt väder, men de flesta paddlar för motion, rekreation, fikatur eller mindre dramatiska downwindturer ganska nära land.

2020 erbjuds följande surfski-utbud:

Privatlektioner för nybörjare
Mejla eller ring för att boka privatlektion. Samma taxa som vid skidlektioner. Re-entry, grundläggande paddelteknik, stabilitet och stöd, sittställning, bedömningar av förhållanden m.m.

Nybörjarkurs i Surfski
Vi börjar vid sandstranden i en varm insjö och avslutar med downwind på öppet vatten.

Naven Surfski Meet 2020
I samband med tävlingen Läckö-Lidköping Surfski Race kommer downwind arrangeras. Örjan är samordnande för arrangemanget inom Västkust Surfski och vi samarbetar med Lidköpings Kanotförening, som också bidrar med en tävlingsledare. Tävlingen lånar helgen för Naven Surfski Meet, och downwind-dagen i arrangemanget kallas därför Naven Surfski Meet. Detta år är arrangemanget helt öppet, gratis och corona-anpassat, utan fixad mat, men med ett kajaksläp man kan surra sin surfski på.

2019 erbjöds följande utbud:

Naven Surfski Meet -Downwindläger med långa downwindturer vid Naven och kring Kållandsö, Vänern. Full service, bastuflotte och engagerad guidning.
En Vågad Helg – Tillsammans med Emma coachar vi max 10 pers att verkligen lära sig hantera stora vågor i surfski. Hitta glädjen där ute i vågorna.
Läckö Kajakträff 29 Juni – En grupp på 5 pers körde downwind kring Kållandsö. Instruktioner, coachning, logistik och fika. För kajakträffens deltagare.