Skidutrustning

Det kommer endel frågor om utrustning. Örjans Skidskola är inte en sportaffär eller skidverkstad utan vill vara ute i skidspåret tillsammans med dig. Naturligtvis hjälper Örjan till med dagens fästvalla eller snabbfix av din utrustning vid lektion eller kurs, så att det blir bra ute i spåret. Utrustningen är trots allt en viktig del av sporten och här delar jag med mig av grundläggande information, det som visat sig fungera.

Själv åker jag fortfarande ganska ofta med utrustning från början av 90-talet och det fungerar fortfarande mycket bra. På dessa sidor delar jag med mig av tips och idéer. Målet är att hjälpa dig hitta rätt utrustning till rätt pris och hålla nere arbetsinsatsen med vallning.

Fram till 2022 var jag helt oberoende och köpte utrustning som vilken motionär som helst. Men Örjans Skidskola är inte längre helt oberoende.
– I mitt samarbete med Skidome har jag fått tillgång till utrustning från Salomon sedan hösten 2022. S/Max pjäxor och skidor fungerar utmärkt för mig som instruktör.
– Jag har även ett bra samarbete med Pölder Sport sedan hösten 2022, vilket innebär att jag kan köpa utrustning till priser motsvarande B-kontrakt. Har sedan länge valt Salomons skateskidor.
Dessa samarbeten utgår från sådan utrustning som jag själv valt att köpa och använda sedan tidigare. Det var Salomons skateskidor och det numera nedlagda bindningssystemet SNS Pilote som gjorde att jag valde Salomon för skate redan innan Skidomes samarbete med Salomon. Salomons skor (pjäxor) har jag åkt med sedan 1983 och de är helt enkelt bra. Trivs även sedan nästan 10 år bra med Salomons trailskor, även om jag även springer i andra skor. Pölder Sport är den handlare jag under alla år fått bäst skidor från, ända sedan jag tävlade på 90-talet. Ja, jag har under åren testat även andra butiker, men det är Pölder Sport som varit bäst att handla från, eftersom de har bästa kombinationen av välplockade skidor, kunskap och service. Det är till Pölder Sport jag återkommit för att köpa skidutrustning.