Kurvtagning och Fredagsmys

Många som skejtar nu!
Mycket glädjande för mig som älskar skate. I skate jobbar både ben och överkropp för fullt, hela tiden, i alla delteknikerna – så det belastar hjärtat mer än klassisk skidåkning. Skate ger bättre kondition för motionären.

Superfint underlag på Borås skidstadion. Spåret är en kilometer långt och har något för alla. Nybörjare fixar spåret samtidigt som det i högre fart kan bli tillräckligt utmanande och varierande för racing-åkarna. Jag gör bedömningen att det kommer hålla ännu en vecka, men det är lite osäkert eftersom snöbädden börjar bli lite tunn och det är osäkert hur mycket tövädret kommer ta på snön under veckan. Så passa på!

Såhär i Corona-tider gäller det att inte trängas. Under dagen blir spåret mjukt. Det är ofta 8-10 plusgrader och sol. Den som inte vill att det ska gå för fort tar sovmorgon och åker kring lunch, då är det fortfarande fint. Vid 11-tiden är spåret mjukt och det börjar suga lite från vatten under skidorna, vilket är bra om du är nybörjare.

Snöhjältarna saltar framåt kvällen och spårar om. Sent på kvällen eller tidig morgon är spåret perfekt. Det går fort men ändå har man fullt kantgrepp hela rundan.

Häng med på ett varv en fredag kväll mellan 21 – 22. Vi fokuserar på kurvtagningn i den perfekta bädden. Elljuset lyser till 22.00 varje kväll och det nybyggda omklädningsrummet är öppet så att du kan duscha efteråt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.