Nybörjarkurs i Surfski, Juni 2020

————————————————
Fullbokad från 1 Juni.
Mejla vid intresse att stå på reservlista.
//Örjan
————————————————

Nybörjarkurs i Surfski 27-28 Juni.

Ja, surfskipaddling är för alla. Lika bra på platt vatten som i stora vågor. Den som tar sig upp ur sim-bassängen utan stege, lär sig reentry snabbt, och kan paddla ski i vågor. Utgångspunkten är att du kan vara med även om du aldrig paddlat kajak tidigare.

Genomgång av allt du behöver för att verkligen utmana dig själv på egen hand i vågor och ute på öppet vatten. Vi kommer börja vid en sandstrand och avsluta med downwind om vinden är rätt.

Genomgång av utrustning. Ski – Vingpaddel – Kläder – Säkerhetsprylar – Inställningar m..m.
Reentry och flera olika övningar för reentry.
Paddelteknik.
Hitta stabilitet.
Träningsformer.
Tips och trix.
Transportera, bära, hantera.
Planera turer.
Säkerhet och säkerhetstänkande.
Hitta fart.
Hitta harmoni.
Fånga vågor.
Fånga nästa våg – och nästa – och nästa – och länka vågor till den ständiga nerförsbacken.

Corona Style med max 5-6 deltagare. Tillräckligt få – så att alla hör, även om vi håller avstånd. Alla kommer få individuell coachning.

Visst ska vi ut i vågor – men kanske inte riktigt såhär stora – inte ännu – det är nästa kurs. Eller så provar vi – under kontrollerade former.
Fotocred: Patrik Madsen, Bilen tagen vid målgång SSOR 2020

27-28 Juni, Göteborg och Borås.

Lördag förmiddag kommer vi vara i Borås. Varför då? Jo, i Juni är vattnet fortfarande varmare i mindre insjöar, och Viaredssjön blir snabbt varm. Vi börjar med reentry-träning och kommer flyta, simma och stå mycket i vattnet. Under lördag eftermiddag tar vi oss till Göteborgsområdet och börjar utmana vågorna. Vi håller på så länge vi orkar på kvällen.. Söndag är vi i Göteborgsområdet, någonstans mellan Kungsbacka och Marstrand. Exakt plats avgörs av vindprognosen.

Lördag 9 – 18, eller så länge vi orkar.

Söndag 9 – ca 16 


Surfski & paddel ingår

Jag hyr in demo/hyr-skis från Aterra i Helsingborg med rätt typ av ving-paddlar så att man inte måste köpa en ski bara för att lära sig. 

Kläder

Du behöver våtdräkt och flytväst, samt ombyteskläder som gör att du blir varm igen efter bad. Det räcker med s.k ”sommarneopren” – tunna neoprenpläder som oftast benämns mellan 0,5-2 mm i tjocklek. Vanliga 3 mm neoprenkläder kommer fungera fint. Om du har en hel våtdräkt, så fungerar det, men den kommer vara knölig kring axlarna när vi paddlar längre tur. Exempelvis en vanlig s.k. shorty med ett par neoprenskor räcker, även om det kommer vara skönt med långa ben när vi övar reentry en längre stund. Om du har flera våtdräkter, exempelvis en hel dräkt och en shorty – ta med alla dina våtkläder. LonJohn/LongJane är bra för surfski.
– Vi kommer bada mycket, så en varm våtdräkt är skönt.
– Vi kommer paddla oss varma, så en svalare och mindre bylsig våtdräktslösning är också skönt.

Anmälan & Pris

Anmäl via mejl till info@orjansskidskola.se

2500 kr inkl hyra av ski och paddel hela helgen. Betalning via swish eller bankgiro. FA-skatt finns. Ingår badplatsvänlig, corona-vänlig lunch och (massor av) fika/mellanmål båda dagarna, samt transporter av surfskin. Helhjärtade instruktioner, surfski-nörderi och massor ski-glädje.

Egen ski och paddel

Ja, det är något lägre pris om man har egen ski – men då måste det vara en stabil ski. Ange modell vid anmälan. Det är inte möjligt att delta som nybörjare med en rank elit- eller intermediate -ski – för då lär man sig så långsamt att hela gruppen påverkas. 

Egen bil

För att kunna hålla arrangemanget corona-anpassat behövs egen transport. Ja, även MC funkar eftersom det finns ett kajaksläp. För alternativa lösningar – kontakta Örjan.

Javisst – fika så klart, och njuta av solen, med snyggt grin 🙂
Fotocred: Emma Levemyr, tror jag… Fika efter Onsdagsserien på Öckerö.

Fotocred till bild längst upp: Klas Collbo. Kampen om andraplatsen vid Onsdagsserien, Öckerö.