Fasttrack till vågorna (Surfski från grunden)

Nybörjarkurs i Surfski Lördag 18-19 Juli.

Genomgång av allt du behöver för att verkligen utmana dig själv på egen hand i vågor och ute på öppet vatten. Vi kommer börja vid en sandstrand och avsluta med downwind om vinden är rätt.

Målgrupp: Du som har tillgång till egen ski (eller en kompis ski) och vill komma ut i vågorna, men upptäckt att det är svårt och tar tid om du ska lära dig på egen hand.

Kursinnehåll
Genomgång av utrustning. Ski – Vingpaddel – Kläder – Säkerhetsprylar – Inställningar m..m.
Reentry och flera olika övningar för reentry.
Paddelteknik.
Hitta stabilitet (Mest paddelteknik).
Träningsformer.
Tips och trix.
Transportera, bära, hantera.
Planera turer.
Säkerhet och säkerhetstänkande.
Hitta fart (mer paddelteknik alltså).
Hitta harmoni.
Fånga vågor.
Fånga nästa våg – och nästa – och nästa – och länka vågor till den ständiga nerförsbacken.

Corona Style med max 6 deltagare. Tillräckligt få – så att alla hör, även om vi håller avstånd. Alla kommer få individuell coachning.

This image has an empty alt attribute; its file name is fb_img_15897900007073132529279844263815.jpg
Visst ska vi ut i vågor – men kanske inte riktigt såhär stora – inte ännu – det är nästa kurs. Eller så provar vi – under kontrollerade former.
Fotocred: Patrik Madsen. Bilden tagen vid målgång SSOR 2020

Lördag förmiddag kommer vi vara i vid en sandstrand. Kanske i Borås, eller Delsjön. Varför då? Jo, Delsjön eller Viaredssjön är oftast lugnare och ibland varmare än havet – allt beror på vädret. Vi börjar med reentry-träning och kommer flyta, simma och stå mycket i vattnet. Under lördag eftermiddag tar vi oss till havet i Göteborgsområdet och börjar utmana vågorna. Vi håller på så länge vi orkar på kvällen. Söndag är vi i Göteborgsområdet, någonstans mellan Kungsbacka och Marstrand. Exakt plats avgörs av vindprognosen.

Lördag 9 – 18, eller så länge vi orkar.

Söndag 9 – ca 16 

Kläder

Du behöver våtdräkt och flytväst, samt ombyteskläder som gör att du blir varm igen efter bad. Det räcker med s.k ”sommarneopren” – tunna neoprenpläder som oftast benämns mellan 0,5-2 mm i tjocklek. Vanliga 3 mm neoprenkläder kommer fungera fint. Om du har en hel våtdräkt, så fungerar det, men den kommer vara knölig kring axlarna när vi paddlar längre tur. Exempelvis en vanlig s.k. shorty med ett par neoprenskor räcker, även om det kommer vara skönt med långa ben när vi övar reentry en längre stund. Om du har flera våtdräkter, exempelvis en hel dräkt och en shorty – ta med alla dina våtkläder. LonJohn/LongJane är bra för surfski.
– Vi kommer bada mycket, så en varm våtdräkt är skönt.
– Vi kommer paddla oss varma, så en svalare och mindre bylsig våtdräktslösning är också skönt.

Anmälan & Pris

Anmäl via mejl till info@orjansskidskola.se

2500 kr. Betalning på faktura via swish eller bankgiro till Örjans skidskola. FA-skatt finns.

Ingår badplatsvänlig, corona-vänlig lunch och (massor av) fika/mellanmål/frukt båda dagarna, samt transporter av din surfski. Vi har ett kanotsläp. Helhjärtade instruktioner, surfski-nörderi och massor ski-glädje.

Egen ski och paddel

Du måste ha egen utrustning. Du måste ha en tillräckligt stabil ski för att kunna delta. Om du är för rank i den ranka ski, kommer jag ta dig till land, för att senare hämta upp med bil och kanotsläp. Därför är det obligatoriskt med de allra stabilaste surfskimodellerna. Helst modeller som Carbonology Cruze, Epic V8, NK Exercise, Mazu 55 och liknande.

Egen bil

För att kunna hålla arrangemanget corona-anpassat behövs egen transport. Ja, även MC funkar eftersom det finns ett kajaksläp. För alternativa lösningar – kontakta Örjan.

Ja, vi kommer hänga tillsammans och äta lunch på blåsig strand, drika kaffe, och fika. Hitta nya vänner. Här är förra kursens nya kompisar.