Surfski från grunden, 28-29 Augusti 2021. OBS Nytt Datum!

__________________________________________________________________

Javisst ska vi ha en sånhär kurs även våren/försommaren 2022. Ska bara lösa en sak först – Surfskis – Erfarenehten är att många som vill gå denna kursen inte har en egen ski – ännu. Därför behövs demo-skis för uthyrning över helgen. Containern står i kaos-hamnen Rotterdan idag (22 Maj), och beräknas komma så att ajg kan hämta 1-eller 2 Juni. Har dålig erfarenhet av att boka kurs utan att ha skis hemma – så vi väntar med att annonsera…… Stay tuned!
———————————————————————————–

Surfskikurs – för dig som vill ha ett fasttrack till vågorna.

Genomgång av allt du behöver för att kunna utmana dig själv på egen hand i vågor och ute på öppet vatten. Vi kommer börja vid en sandstrand och avsluta med en enklare downwind – om vinden är rätt, vilket vi nästan alltid hittar.

Målgrupp: Du som tidigare paddlat och sitter lite stadigare än du gjorde dedär första turerna – alla ni som ännu inte riktigt vågar er ut i vågorna – ännu.
Exempel: Stabila havskajakpaddlare. Du som nyligen köpt ski. Längdåkare med skaplig fart som vill komma igång med paddling. Du som tidigare testat motionskajak, surfkajak eller fors.

Kursinnehåll
✔ Genomgång av utrustning, funktion. Ski – Vingpaddel – Kläder – Säkerhetsutr. – Inställningar m..m.
✔ Reentry och flera olika övningar för reentry
✔ Paddelteknik
✔ Hitta stabilitet (mest paddelteknik)
✔ Träningsformer
✔ Tips och trix
✔ Transportera, bära, hantera
✔ Planera turer
✔ Säkerhet och säkerhetstänkande
✔ Hitta fart (mer paddelteknik alltså)
✔ Hitta harmoni
✔ Fånga vågor
✔ Fånga nästa våg – och nästa – och nästa – och länka vågor till den ständiga nerförsbacken.

Corona Style med min 4 och max 6 deltagare. Tillräckligt få – så att alla hör, även om vi håller avstånd. Alla kommer få individuell coachning.

This image has an empty alt attribute; its file name is fb_img_15897900007073132529279844263815.jpg
Visst ska vi ut i vågor – men kanske inte riktigt såhär stora – inte ännu – det är egentligen nästa kurs. Eller så provar vi – under kontrollerade former nu när det är varmt i vattnet.
Fotocred: Patrik Madsen. Bilden tagen vid målgång SSOR 2020

Plats, tider, aktivitet?
Lördag förmiddag kommer vi vara vid en sandstrand. Vi följer väderprognosen och beslutar plats dagen innan. Varför då? Jo, vi söker varmt vatten utan vågor i början, för att fokusera på de grundläggande teknikerna. Vi börjar med paddelteknik på slätvatten och reentry-träning. Vi kommer vara mycket i vattnet. Under lördagen börjar vi utmana vågorna, först börjar vi med att fånga små vågor, exempelvis svallvågor från fritidsbåtar. Vi håller på så länge vi orkar på kvällen. Söndag är vi vid havet någonstans mellan Kungsbacka och Marstrand. Exakt plats avgörs av vindprognosen. Om möjligt så avslutar vi söndagen med downwind i säkra men utmanande förhållanden.

Lördag 9 – 18, eller så länge vi orkar. Söndag 9 – ca 16 

Kläder
Du behöver flytväst, samt handduk och varma ombyteskläder som gör att du blir varm igen efter långa bad. Ja, varma mössan, dunjackan, varma kängor och vadderade skidbyxor kan vara aktuellt beroende på vädret.

Med 20+ grader i vattet paddlar vi helst med vanliga korta tights och t-shirt. Det kan bli kallt, men vattnet kommer vara sommarvarmt. Därför kan tunna neopren bli aktuellt. Vanliga 3 mm neoprenkläder kommer fungera fint om det blir kallt, men det blir troligen väldigt svettigt.
– Vi kommer bada mycket
– Vi kommer paddla oss varma.
Mer om kläder tar vi i en separat grupp inför kursen.

Anmälan & Pris
Anmäl till info@orjansskidskola.se
Jag behöver namn, mejl, mobil. Dessutom av redovisningsskäl din fullständiga adress.
2500 kr. Faktura = bekräftelse och kvitto (till din arbetsgivare för friskvårdsbidrag :-). Betalning via swish eller bankgiro till Örjans skidskola senast en vecka innan kursen börjar. FA-skatt finns.

Corona
Vi följer utvecklingen och rekommendationer från FoHM. Inget deltagande vid symptom. Vi håller avstånd.

Ingår:
Badplatsvänlig & corona-vänlig, kall lunch och (massor av) fika/mellanmål/frukt båda dagarna, samt transporter av din surfski. Vi har ett kanotsläp alternativt många takplatser för skis. Helhjärtade instruktioner, surfski-nörderi och massor ski-glädje.

Ski och paddel
Det finns 3 hyrskis med paddlar att hyra för 1000 kr/helg. Först till kvarn att boka.

Du som har egen utrustning: Din ski ska ha Leash. Du måste ha en tillräckligt stabil ski för att kunna delta. Om du är för rank i din ski, kommer jag ta dig till land, för att senare hämta upp med bil och kanotsläp. Därför är det obligatoriskt med de allra stabilaste surfskimodellerna för dig som inte paddlat tidigare. Då handlar det om modeller som Carbonology Cruze, Epic V8, NK Exercise, Think Ace, Vajda 55 och liknande. Skis med breddmått på 53 cm och mer är nybörjarstabila.
Det kommer finnas möjlighet att provpaddla Carbonology och Braca under helgen.

Egen bil
För att kunna hålla arrangemanget corona-anpassat behövs egen transport. Ja, även MC funkar eftersom det finns ett kajaksläp. För alternativa lösningar – kontakta Örjan.

Mer Info
Kontakta Örjan via messenger eller mejl. Telefon: 0705-105280
Innan kursen skapas en messengergrupp för snabb kommunikation före, under, efter kursen. Exakta samlingsplatser, tips, kurslitteratur m.m.

Intresserad men upptagen den helgen?
Anmäl intresse – det blir fler kurser.

Ja, vi kommer hänga tillsammans och äta lunch på blåsig strand, dricka kaffe, och fika. Hitta nya vänner. Här är en tidigare kurs – nya kompisar.