Beställ din nya Carbonology X

Ännu är det inte för sent att beställa ny ski till våren. Jag har hört att det kommer bli sol och fina vindar hela sommaren 2021. Lååååång sommar. Det är vad jag hört.

Nya X-modeller

Jamenvisst!
CruzeX var bara en försmak av vad vi kan förvänta oss. Den sålde slut snabbt. Till våren kommer alla de andra modellerna med samma förbättringar.

  • Ytterligare förbättrade skrov och däck på alla modeller. Ja, utvecklingen går framåt. Det är inte 2013 längre – året min älskade Zest senast uppdaterades. Även de skrov som är superbra kan förbättras. Fabriken i Port Elisabeth har satsat stort på nya formar till alla modeller. Erfarenheter från 10 års paddling i nuvarande skis, i kombination med nya datorberäkningar och tester gör att det blir lite bättre.
  • BULBARNA – ja – äntligen får alla ni som behöver eller trivs bättre med lägre bulb möjlighet att paddla Carbonology!
  • Sitsarna uppdateras. Äntligen – för att vara ärlig – jag har ju varit tvungen att tejpa och vaddera endel i min gamla Zest. När jag sitter i de nyare skisen CruzeX & Boost LV behövs inte det. Där har gänget nere i Port Elisabeth lärt sig något. Ser fram emot en bra sits utan tejp även i Zest och Boost. Men – en av de bästa sitsar jag kan sitta i är fortfarande Pulse – utan X. Förresten – sitsen i gamla Atom är nog ännu bättre för min rumpa – faktiskt.
  • Längre skenor för fotstöden. Ja, de lägre bulbarna medger att kortare personer kan hitta bra sittposition. Den längre skenan går också längre fram för den som är lång. Carbonology till fler!
  • Äntligen en infästning till legleash – och en flaskhållare, som även kan användas som transporthållare för leashen.
Cruze X kom redan i somras – sålde slut redan innan värmen kom. Såhär mycket paddelglädje är inbyggd i Cruze!

Så vad vet vi om de nya modellerna?
Mest uppdateringar blir det på de modeller som varit med längst och inte tidigare fått stora uppdateringar.

Framför allt Zest har varit med länge. Både Boost och Vault är designade med Zest som förebild. Boost och Zest är högvolymare med sittbrunnar som påminner om varandra. När CS tagit fram nya båtar efter Zest har många lärdomar hos konstruktörerna trillat in. Därför har jag stora förhoppningar på nya Zest. Gissar att det blir mest uppdateringar på Zest och Boost av de modeller jag fokuserar på. Jag ser verkligen fram emot nya sitsar i dessa högvolymare, för där har utvecklingen verkligen gått framåt sedan 2013 & 15 när de kom.

Boost LV är ju den senaste båten i flottan utan X. Bulben kommer vara lika låg som idag, och den hyllade sitsen kommer troligen bara få mindre eller inga ändringar. Den har redan de långa skenorna till fotstöden. Men uppdateringar av skrovet, flaskhållare och leash-ögla kommer så klart att sitta gott även där.

Vault har redan haft en uppdatering med bla lägre bulb. Den blir nu ytterligare en cm lägre och sitsen kommer bli en gnutta bredare. Vi är många som med väldigt liten marginal har liiite för breda knotor i höftleden för att passa sitsen i Vault. Vi får nu en halv cm extra bredd i sitsen. Även Vault kommer passa fler.

Flash utgår ur sortimentet och ersättaren kommer döpas till någonting med ”Pulse”. Det blir intressant. Flash har haft lite för höga sittbrunnskanter för att jag ska vara trygg med reentry. Men här pratar vi om en ren elit-ski och de snabbaste stora killarna vill sitta torrt. Vi får se vad som händer med den. Älskar fortfarande min Pulse, men ser verkligen fram emot lägre bulb och alla de andra uppdateringarna.

Jag har beställt en egen båt – som naturligtvis kommer vara demobåt också. En ZestX – i Clear Carbon Coremat. Kolfibersvart blank, och så klart Ferrari Örjan-röd lackad sittbrunn och stripes.

Precis som förut finns Carbonology i 7 olika utföranden. Klicka på Carbonology i menyraden ovan för att läsa vad som skiljer.

Vilken ski är din favorit?

Nya X-modeller blandat med några 2020 års modeller – vilken godispåse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.